Tapis vloeren

Tapis vloeren

Voor de beste en meest uitgebreide keuze parket , planken bent u bij Van den Berg Parket aan het juiste adres. 
Parketvloeren zijn er in alle soorten, maten en afwerkingsmethoden. Klik hier voor de vele kleuren in het parket navigatieboek

Tapis parket
Een tapis parketvloer,ook wel traditioneel parket genoemd, is een vaste parketvloer van 6 of 10mm dikte. Dit parket bestaat uit afzonderlijke delen welke op een vaste spaanplaat of eiken mozaiek ondervloer met de hand als een soort ''tapijt''worden ingelegd in lijm en verzonken genageld. Door de hedendaagse hechttechnieken die wij toepassen zijn de spijkergaatjes dusdanig klein geworden dat ze bijna niet zichbaar zijn, of bij een verouderde vloer juist wel .
 
Deze ambachtelijke legwijze wordt in Nederland al ruim 100 jaar toegepast en staat bekend als de meeste stabiele en betrouwbare legmethode. Deze vloeren kunnen strak tegen de plint en kozijnen worden gelegd,afdeklijsten zijn hierdoor niet nodig. Wanneer er hoge eisen worden gesteld aan stijl en kwaliteit is traditioneel tapis parket de beste keus. Zowel de uitstraling als gebruiksgemak is dit massief houten parket, evenals bourgogne, superieur boven alle andere systemen.
 
Tapis parket kan worden gelegd in stroken tot wel 21 cm breed en in ontelbare patronen en houtsoorten,denk aan bijvoorbeeld een  eiken visgraat met band en bies,een blokpatroon,een Hongaarse of weense punt en een diversiteit aan vlecht patronen.
 
Na het plaatsen worden deze vloeren geschuurd en de spijkergaatjes gestopt,vervolgens wordt de vloer afgewerkt naar keuze in olie of met een fraaie matte parketlak.
 
Aan het vervaardigen worden zeer hoge eisen gesteld wat droging van het hout en pasvorm betreft , wij zoeken zelf die fabrieken die aan deze eisen ruimschoots voldoen.
 
Tapis en bourgogne vloeren zijn onze specialiteit !!

Patronen
Tapis kan worden gelegd in allerlei patronen. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatpatroon met band en bies, een Hongaarse of Weense punt, een blokpatroon of zelfs een volledig zelf verzonnen patroon. Keuze genoeg, want er zijn ook nog eens meer dan 40 verschillende houtsoorten verkrijgbaar.

De echte Tapisvloer herkent u aan de gevulde spijkergaatjes, al vallen ze nauwelijks op. De vloer moet na het leggen geschuurd, gevoegd (met voegenkit en houtstof) en afgewerkt worden. Hierbij heeft u keuze uit verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals was, hardwaxolie of lak.
 
Vloerverwarming

Tapis leent zich uitstekend voor vloerverwarming. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden. Vraag uw parketteur naar de mogelijkheden en de voor vloerverwarming geschikte houtsoorten.
          
Voor elke vloer en voor elke afwerking heeft Van den Berg Parket de juiste onderhoudsmiddelen.