Mozaiëk vloeren

Mozaiëk vloeren

Mozaiekparket , betaalbaar en sterk.
 
Hoogwaardig en slijtvast mozaïekparket is een relatief betaalbaar en goed alternatief voor vloeren in grote openbare ruimtes en bedrijven. Maar het is het ook zeer geschikt voor uw woon- en slaapkamer. 
Mozaïek is opgebouwd uit afzonderlijke massieve houten deeltjes van 8 mm dik, die worden verwerkt als matjes. Deze matjes zijn opgebouwd uit acht -haaks op elkaar staande- blokjes. 
Deze blokjes bestaan uit zes of zeven houten parketdeeltjes ook wel ‘friezen’ genoemd. De afmeting van een mozaïekmatje is meestal 32 x 64 cm
 
De massieve mozaïekmatjes worden over het algemeen rechtstreeks verlijmd op een beton-, zandcement- of anhydrietvloer. Bij houten ondervloeren wordt eerst een spaanplaat onderlaag aangebracht voordat het mozaïek kan worden verlijmd. Na het verlijmen van de mozaïek wordt de vloer nog enkele malen geschuurd en gevoegd. (met een voegenkit en houtstof) Hierna kan de parketvloer worden afgewerkt met een hardwax, was of laklaag naar keuze. 
 
Patronen                  
Mozaïekparket was tientallen jaren herkenbaar aan haaksverlijmde blokjes. De laatste jaren wordt mozaïek echter ook in andere patronen aangeboden. Voorbeelden hiervan zijn minivisgraat, halfsteens mozaïek, Engels verband en parallel mozaïek. Meer keuze dus en altijd een vloer die bij u past. Speciaal is het hoogkantmozaïek. 
Hierbij worden de massieve deeltjes juist op hun kant verlijmd. 
Hierdoor ontstaat een slijtvaste laag van 22 mm dik! Deze variant is prima geschikt voor zwaar belopen vloeren, maar architecten passen de hoogkant mozaïek ook steeds vaker toe in woonruimtes
 
Vloerverwarming 
Diverse houtsoorten, gelegd als Mozaïek, kunnen prima op vloerverwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden. Geadviseerd wordt houtsoorten te nemen die goed reageren op vloerverwarming. Vraag ook in dit geval uw parketspecialist naar de mogelijkheden. 

Overigens adviseren wij u geen hoogkantmozaïek van 22 mm. in combinatie met vloerverwarming te gebruiken.