Fakro raamdecoratie

Fakro raamdecoratie

WAAROM GEBRUIKEN WE BINNEN- EN BUITENZONWERINGEN? 
 
DECORATIE

De basisfunctie van binnenzonweringen is het verbeteren van het uiterlijk van de zolderruimte. De grote variëteit in kleuren en typen verzekeren een harmonie met het uiterlijk van het interieur en bieden de mogelijkheid om het karakter van uw zolder te vormen zoals u dat wenst.
 
BESCHERMING TEGEN OVERVERHITTING
De buitenzonweringen bieden de beste bescherming tegen hoge temperaturen en helpen oververhitting tijdens warme, zomerse dagen te voorkomen.

LICHTREGULATIE
Met zonweringen kunt u eenvoudig zelf het licht reguleren dat de ruimte binnentreedt. Op een zonnige dag kunt u voor een volledige verduistering zorgen. Additioneel kunnen ze beschermen tegen de schadelijke invloeden van reflecties van computerschermen.

BESCHERMING TEGEN UV-STRALING
De zonweringen bieden een permanente bescherming tegen UV-straling, waardoor materialen en meubilair beschermd worden tegen kleurvervaging.

PRIVACYBESCHERMING
FAKRO binnen- en buitenzonweringen verhogen het privacygevoel.

EENVOUDIGE INSTALLATIE EN GEBRUIKSGEMAK
De binnen- en buitenzonweringen passen perfect op de FAKRO dakramen en de montage is snel en gemakkelijk. Alle FAKRO binnen- en buitenzonweringen worden gekenmerkt door hoge kwaliteit, innovatieve oplossingen en ze verhogen de schoonheid van elke ruimte.

BESCHERM UZELF TEGEN DE WARMTE ...
buitenzonwering 

"Een buitenzonwering in combinatie met een binnenzonwering geïnstalleerd op een FAKRO dakraam, garanderen het hoogste niveau van comfort in de zolderruimte." 
 
Welke zonwering biedt de beste bescherming tegen oververhitting?
Volgens de DIN 5034-1 norm moeten kamers beschermd worden tegen oververhitting door het gebruik van buitenzonweringen (screen, rolluik) die een betere bescherming bieden dan binnenzonweringen.

FAKRO heeft  een proefopstelling gemaakt van de binnen- en buitenzonweringen, waarbij 8 identieke ruimten zijn gemaakt.
Ze zijn blootgesteld aan de invloed van zonnestralen en zijn allen uitgerust met hetzelfde type dakraam. Het onderzoek is gehouden met gesloten dakramen en de temperatuur is 1 meter boven de grond gemeten op een paar verschillende plaatsen per setting. 

Na deze meting zijn de dakramen uitgerust met elk een ander type zonwering. De resultaten zijn te zien in onderstaande diagram.

binnen rolgordijn

binnen rolgordijn

Jaloezieën

Jaloezieën

ARF verduisteringsgordijn

ARF verduisteringsgordijn

Horrengaasgordijn

Horrengaasgordijn

Rolgordijn met zijgeleiding

Rolgordijn met zijgeleiding

AMZ screen

AMZ screen