Bourgogne parket

Bourgogne parket

Bourgogne vloeren zijn parket vloeren van circa 9mm dik en worden evenals tapis op een spaanplaat of mozaiek ondervloer ingelegd in lijm en vernageld.
 
Bourgogne wordt in stroken gelegd in wisselende breedtes of in één vaste breedte tot 23 cm afhankelijk van de houtsoort. Deze vloeren worden vaak voorzien van een V-groef in de lengte richting, dit geeft dezelfde  uitstraling als een plankenvloer maar met de voordelen van een tapisvloer.Zonder V-groef is ook mogelijk, dit geeft een strakke, rustige uitstraling. Ook bourgogne vloeren kunnen strak tegen de plint en kozijnen worden gelegd.
 
Het is ook mogelijk om het Bourgogneparket in patronen te laten leggen zoals een grotte visgraat-of blokpatroon. De keuze in legpatonen bij Bourgogne is niet zo ruim als bij tapi's, maar er is keuze genoeg. 
Na het plaatsen moeten ook deze vloeren net als tapis worden geschuurd en worden de spijkergaatjes getopt om vervolgens af te werken naar keuze met (kleur)olie,of een matte lak.

Ook is het mogelijk deze vloer in de verouderde versie te leggen, in dit geval wordt de vloer in het zicht genageld om een zo oud mogelijke uitstraling te krijgen.
 
Tapis en bourgogne vloeren zijn onze specialiteit.
 
 
verouderde bourgogne

verouderde bourgogne